+31(0)6 21 277 130 info@corechange.nl

Workshop Reinvent Your Organization

Maak je organisatie weer sprankelend en gefocused

 

Er gaat veel potentie en energie verloren in je organisatie.

 • De organisatie is traag en reageert te langzaam om alle uitdagingen in het veld
 • Het is lastig om medewerkers aan te trekken en te behouden
 • Er is te weinig focus in de organisatie, we doen te veel tegelijk
 • We besteden veel te veel tijd aan interne afstemming en overleg
 • We zijn verkokerd, te veel losse eilandjes
 • We missen eigenaarschap en initiatief bij onze medewerkers/collega’s
 • We zijn toe aan een nieuwe manier van werken en organiseren, die écht helpt.

Door je organisatie anders in te richten krijg je meer wendbaarheid en inspiratie

Je organisatie is meer toekomstbestendig en wendbaar. Er is minder gedoe en je werkt samen geïnspireerd aan mooie dingen.

Stel je voor…

 • De bedoeling van je organisatie is een inspirerend baken voor al jullie activiteiten
 • Je organisatie weet waar de ruimte zit om door te ontwikkelen naar het next level
 • Je hebt zicht op de wijze waarop je processen soepeler kunt inrichten
 • Je medewerkers werken zelfstandig en met plezier samen
 • Je hebt een duidelijke gezamenlijke wijze van leiderschap

Met de workshop Reinvent Your Organization maak je een vliegende start

 • Maak een scan van je organisatie aan de hand van de door ons ontwikkelde Reinventing Organizations Scan: waar staat jouw organisatie nu en wat is het verborgen ontwikkelpotentieel op de diverse aspecten, zoals cultuur, leiderschap, gedrag, processen en de inrichting van de organisatie.?
 • Breng zowel de ‘harde’ als de ‘zachte’ kant in kaart, zodat je die in samenhang kunt
 • Ontdek wat er mogelijk is aan de hand van voorbeelden uit de praktijk. Zie wat anderen doen op het gebied van zelforganisatie, purpose-gericht werken en het stimuleren van een cultuur waarin ieder zichzelf kan zijn en het beste van zichzelf kan geven.
 • Krijg inzicht in de mogelijke vormen van zelforganisatie en hun randvoorwaarden.

Deze workshop wordt op maat afgestemd op de wensen, behoeften en uitdagingen van jouw organisatie.

De workshop is zelf transformerend door onze ‘trans-actionele aanpak’. Niet alleen analyse op inhoud en goede plannen maken, maar ook transformeren van de onderliggende dynamieken. We ronden altijd af met concrete afspraken over intenties en acties.

Veel gebruikte elementen zijn:

 • Wat is onze opgave? Wat is onze bedoeling, onze ‘why’?
 • Wat zijn de uitdagingen in de manier waarop we georganiseerd zijn, en hoe kunnen we dit naar een ‘next level’ brengen
 • Welk leiderschap en cultuur hebben we? Blootleggen van systemische patronen en onderlinge verwachtingen. Opruimen van belemmeringen, creëren van een frisse co-creatie-space
 • Voor ieder individu in de sessie: wat zijn jouw drijfveren, gewenste ontwikkelingen, je ‘gebruiksaanwijzing’ en je inbreng in het geheel.

We geven deze workshop vooral aan management of directieteams, maar ook aan teams van HR-business partners of interne business consultants.

 

Ontmoet de trainers

CoreChange is opgericht door Heleen Kuiper en Toon Franken, vanuit hun passie om meer potentie vrij te maken in organisaties. Wij zijn ervaren organisatie adviseurs, die staan voor wezenlijke verandering. Wij geloven en hebben ervaren dat er bij veel organisaties zoveel meer creativiteit, wendbaarheid en betrokkenheid mogelijk is, dan er nu meestal uit komt.

Wij werken met organisaties die zien dat het tijd is voor een volgende stap in de ontwikkeling van hun organisatie en de mensen die er werken.

Heleen Kuiper (1970) heeft ruime ervaring als coach, trainer en organisatieadviseur. Ze heeft meer dan twintig jaar ervaring in de profit en non profit wereld. Als projectmanager, lijnmanager en (extern) adviseur en coach. Ze maakte een serie interviews over Teal Organiseren in Nederland met o.a. Buurtzorg, Bakker van Maanen en gemeente Hollands Kroon, schrijft en spreekt over zelfsturing.
Ze begeleidde onder andere organisatieverandering- en zelfsturingstrajecten bij de NPO, Nationale Nederlanden, TNO, KPN, MAB Development en ProRail. Haar expertise omvat o.a. Integral Thinking, Spiral Dynamics, Theory U, Deep Democracy en holacracy.

‘Mijn ervaring is dat zowel organisaties als medewerkers tot bloei komen bij zelfsturing. Er verandert iets wezenlijks als mensen de ruimte krijgen hun verantwoordelijkheden zelfstandig op te pakken. En organisaties gedijen als de structuur op initiatief van de medewerkers met kleine stapjes aangepast wordt naar wat beter werkt, in plaats van elke paar jaar een grote reorganisatie door te voeren.'

Toon Franken (1963) faciliteert sinds 2000 verandertrajecten en leiderschapsprogramma’s in organisaties. Hij was van 2007 tot 2016 mede-eigenaar van Nieuwe Dimensies, een adviesbureau gericht op ‘sterke mensen, sterke organisaties’. Sinds 2015 heeft hij zich toegelegd op nieuw organiseren en zelforganisatie. Toon schrijft regelmatig artikelen over zelforganisatie en is kennispartner bij nieuworganiseren.nu. Hij begeleidde verander trajecten naar meer zelforganisatie bij onder andere Humankind, NPO,  Alliander, Facilicom, diverse MKB bedrijven,  zorgorganisaties en gemeenten. Toon is o.a. opgeleid in holacracy, Sociocracy3.0 en Transformationeel Leiderschap

‘Ik houd ervan mensen en organisaties uit te dagen de echte wezenlijke zaken aan te pakken, terug naar de essentie! Mijn missie is organisaties te transformeren tot hotspots, waar mensen zich met bezieling en ondernemerschap zich samen inzetten voor dingen die er toe doen.’

Interesse? Meer weten?
Bel ons 06-21277130
Of
Laat ons jou bellen : klik op de knop hieronder
om je gegevens achter te laten.