+31(0)6 21 277 130 info@corechange.nl

Over CoreChange

CoreChange is opgericht door Heleen Kuiper en Toon Franken, vanuit onze passie om meer potentie vrij te maken in organisaties. Wij zijn ervaren organisatie adviseurs, die staan voor wezenlijke verandering. Wij geloven en hebben ervaren dat er bij veel organisaties zoveel meer creativiteit, wendbaarheid en betrokkenheid mogelijk is, dan er nu meestal uit komt.

Wij werken met organisaties die zien dat het tijd is voor een volgende stap in de ontwikkeling van hun organisatie en de mensen die er werken. Dagelijks zien we het om ons heen:

  • Organisaties die verstard zijn in de regels, waardoor er veel gedoe ontstaat en de bedoeling, waarvoor ze zijn opgericht, uit het oog verloren wordt.
  • Organisaties die de weg kwijt zijn geraakt in experimenten van meer zelfsturing en ‘loslaten’.
  • Medewerkers die creatief en innovatief willen zijn, maar oplopen tegen de onmogelijkheden van de organisatie.
  • Managers die zich drukker maken om hun positie en status dan dat ze soepel samenwerken voor een gezamenlijk doel.
  • Managers die keihard werken uit angst om niet goed genoeg te zijn of om steken te laten vallen en daarbij alles krampachtig in handen houden.

We geloven dat niemand blij is met de resultaten die we op deze manier gezamenlijk creëren. En we weten ook dat het niet nodig is, omdat er al andere manieren van organiseren en samenwerken zijn. Wij bieden je onze aanpak van ‘’integrale zelforganisatie’, waarmee je het potentieel in de organisatie optimaal aanboort. Een aanpak die gaat over anders organiseren, beter samenwerken en nieuwe vormen van leiderschap.

CoreChange is bestaat uit Heleen Kuiper en Toon Franken (fouding partners) en enkele associate partners, waaronder Marco Bogers (de mede-auteur van Getting Teams Done).

Neem contact op

Ik geef toestemming voor de verwerking van mijn persoonsgegevens. Op deze verwerking is de volgende privacy policy van toepassing.

Heleen Kuiper

Heleen is één van de founding partners van CoreChange en heeft ruime ervaring als coach, trainer en organisatieadviseur. Ze heeft meer dan twintig jaar ervaring in de profit en non profit wereld. Als projectmanager, lijnmanager en (extern) adviseur en coach. Ze maakte een serie interviews over Reinventing Organizations in Nederland met o.a. Buurtzorg, Bakker van Maanen en gemeente Hollands Kroon, schrijft en spreekt over zelforganisatie.

Ze begeleidde onder andere organisatieverandering- en zelfsturingstrajecten bij de NPO, Nationale Nederlanden, TNO, KPN, MAB Development en ProRail.

Haar expertise omvat o.a. Integral Thinking, Spiral Dynamics, Theory U, Deep Democracy en holacracy. ‘Mijn ervaring is dat zowel organisaties als medewerkers tot bloei komen bij zelfsturing. Er verandert iets wezenlijks als mensen de ruimte krijgen hun verantwoordelijkheden zelfstandig op te pakken. En organisaties gedijen als de structuur op initiatief van de medewerkers met kleine stapjes aangepast wordt naar wat beter werkt, in plaats van elke paar jaar een grote reorganisatie door te voeren.'

Toon Franken

Toon is één van de founding partners van CoreChange en faciliteert sinds 2000 verandertrajecten en leiderschapsprogramma’s in organisaties. Hij was van 2009 tot 2016 mede-eigenaar van Nieuwe Dimensies, een adviesbureau gericht op ‘sterke mensen, sterke organisaties’. Sinds 2015 heeft hij zich toegelegd op nieuw organiseren en zelforganisatie. Toon schrijft regelmatig artikelen over zelforganisatie en is kennispartner bij nieuworganiseren.nu. Hij begeleidde verander trajecten naar meer zelforganisatie bij onder andere Humankind, NPO,  Alliander, Facilicom, diverse MKB bedrijven,  zorgorganisaties en gemeenten.

Toon is o.a. opgeleid in holacracy, Sociocracy3.0 en Transformationeel Leiderschap

Ik houd ervan mensen en organisaties uit te dagen de echte wezenlijke zaken aan te pakken, terug naar de essentie! Mijn missie is organisaties te transformeren tot hotspots, waar mensen zich met bezieling en ondernemerschap zich samen inzetten voor dingen die er toe doen.’

Neem contact op

Wil je meer weten? Neem dan contact op.

Neem contact op