+31(0)6 21 277 130 info@corechange.nl

Over CoreChange

CoreChange is opgericht door Heleen Kuiper en Toon Franken, vanuit onze passie om meer potentie vrij te maken in organisaties. Wij zijn ervaren organisatie adviseurs, die staan voor wezenlijke verandering. Wij geloven en hebben ervaren dat er bij veel organisaties zoveel meer creativiteit, wendbaarheid en betrokkenheid mogelijk is, dan er nu meestal uit komt.

Wij werken met organisaties die zien dat het tijd is voor een volgende stap in de ontwikkeling van hun organisatie en de mensen die er werken. Dagelijks zien we het om ons heen:

 • Organisaties die verstard zijn in de regels, waardoor er veel gedoe ontstaat en de bedoeling, waarvoor ze zijn opgericht, uit het oog verloren wordt.
 • Organisaties die de weg kwijt zijn geraakt in experimenten van meer zelfsturing en ‘loslaten’.
 • Medewerkers die creatief en innovatief willen zijn, maar oplopen tegen de onmogelijkheden van de organisatie.
 • Managers die zich drukker maken om hun positie en status dan dat ze soepel samenwerken voor een gezamenlijk doel.
 • Managers die keihard werken uit angst om niet goed genoeg te zijn of om steken te laten vallen en daarbij alles krampachtig in handen houden.

We geloven dat niemand blij is met de resultaten die we op deze manier gezamenlijk creëren. En we weten ook dat het niet nodig is, omdat er al andere manieren van organiseren en samenwerken zijn. Wij bieden je onze aanpak van ‘’integrale zelforganisatie’, waarmee je het potentieel in de organisatie optimaal aanboort. Een aanpak die gaat over anders organiseren, beter samenwerken en nieuwe vormen van leiderschap.

Neem contact op

  Ik geef toestemming voor de verwerking van mijn persoonsgegevens. Op deze verwerking is de volgende privacy policy van toepassing.

  Heleen Kuiper

  Heleen is één van de founding partners van CoreChange en heeft ruime ervaring als coach, trainer en organisatieadviseur. Ze heeft meer dan twintig jaar ervaring in de profit en non profit wereld. Als projectmanager, lijnmanager en (extern) adviseur en coach. Ze maakte een serie interviews over Reinventing Organizations in Nederland met o.a. Buurtzorg, Bakker van Maanen en gemeente Hollands Kroon, schrijft en spreekt over zelforganisatie.

  Ze begeleidde onder andere organisatieverandering- en zelfsturingstrajecten bij de NPO, Nationale Nederlanden, TNO, KPN, MAB Development en ProRail.

  Haar expertise omvat o.a. Integral Thinking, Spiral Dynamics, Theory U, Deep Democracy en holacracy.

  Toon Franken

  Toon is één van de founding partners van CoreChange en faciliteert sinds 2000 verandertrajecten en leiderschapsprogramma’s in organisaties. Hij was van 2009 tot 2016 mede-eigenaar van Nieuwe Dimensies, een adviesbureau gericht op ‘sterke mensen, sterke organisaties’. Sinds 2015 heeft hij zich toegelegd op nieuw organiseren en zelforganisatie. Toon schrijft regelmatig artikelen over zelforganisatie en is kennispartner bij nieuworganiseren.nu. Hij begeleidde verander trajecten naar meer zelforganisatie bij onder andere Humankind, NPO,  Alliander, Facilicom, diverse MKB bedrijven,  zorgorganisaties en gemeenten.

  Toon is o.a. opgeleid in holacracy, Sociocracy3.0 en Transformationeel Leiderschap

  Marco Bogers

  Marco Bogers is associate partner bij CoreChange en heeft ervaring als coach, trainer en auteur. Hij is co-auteur van de Nederlandse beststeller Getting Teams Done.
  Marco studeerde Nederlands Recht en heeft een carrière in het corporate bedrijfsleven achter de rug waarin hij marketing- en managementfuncties bekleedde bij Canon Europa en France Telecom.

  Zijn expertise omvat o.a. Holacracy, Integral Thinking, Spiral Dynamics, Sociocratie 3.0, DeepDemocracy, Getting Things Done, en Tijdsurfen.

  “Mensen willen wel veranderen, maar ze willen niet veranderd worden. Wat ik leuk vind is om te samen te puzzelen om de juiste condities te creëren, zodat verandering vanzelf gebeurt.”

  Tom Mulder

  Tom Mulder is associate partner bij CoreChange en streeft naar doelgerichte zelforganiserende teams waar werkplezier en zingeving centraal staan. We leven in een snel veranderende wereld waar duurzaamheid, circulair ondernemen en waarde gedreven organiseren steeds meer het toekomstperspectief bepalen. Als gecertificeerd Holacracy Coach en TEAL practitioner helpt Tom, bedrijven en instellingen met zelforganisatie via een uitgewerkte methodiek, coaching en een gedegen implementatietraject. Met ruim 20 jaar managementervaring is Tom een sterke sparringpartner als het gaat om het structureren en begeleiden van organisaties. Daarnaast beheert Tom, als medeoprichter, de Holacracy Online Practice Group, een online platform waar mensen vanuit de hele wereld zich voorbereiden op het Holacracy Assessment.

  Klanten omschrijven Tom als doel gedreven, positief, energiek en behulpzaam. Zijn enthousiasme voor zelforganisatie voel je direct.

  Anouk Brack

  Anouk is associate partner bij CoreChange heeft ruime ervaring als coach, trainer en organisatieadviseur. Ze heeft meer dan twintig jaar ervaring in de profit en non profit wereld.
  Zij schrijft en spreekt nationaal en internationaal over leiderschapsontwikkeling.
  Anouk Brack is expert in vitaal leiderschap en schreef twee boeken die de managementboek top 10 haalden: ‘De Verborgen Dimensie van Leiderschap’ en
  ‘Leiderschap in verandering - samen doen wat ertoe doet’. (zie anouka.nl/boek)

  Ze begeleidde onder andere teamtrajecten en leiderschapsontwikkeling bij de AFM, Dawn Foods, Geneve Centre for Peace and Security (GCSP), Bureau Regioburgemeesters, Gemeente Den Haag,
  Hogeschool, VHL, en vele anderen.

  Ze werkt graag met gedreven professionals die samen meer mooie resultaten willen bereiken. Haar motto is 'minder gedoe, meer bedoeling'. Haar expertise omvat o.a. Leadership Embodiment,
  de drie dimensies van leiderschapsontwikkeling (Skill, State en Stage), Integral Theory, Reinventing Organisations, Spiral Dynamics, Theory U, Getting Things Done, Holacracy.

  Minder managers betekent niet minder leiderschap, juist meer. Bij zelforganisatie is iedereen leider in de eigen rollen. Dan is leiderschap (en volgerschap) dus voor iedereen belangrijk. Tegelijk is aan de top een ander soort leiderschap nodig. Terwijl het strak managen wordt losgelaten, wordt level up leiderschap belangrijk. De meeste organisatieverandering mislukt door gebrek aan dit soort leiderschap, wanneer het ertoe doet. Ik leer mensen hoe ze level up kunnen gaan in hun leiderschap.”

  Kim Luitjes

  Kim werkt sinds begin 2017 als virtueel assistent voor onder andere CoreChange. Zij regelt de backoffice. Van agendabeheer tot het inplannen van social media, van (mail)contact met klanten tot het organiseren van evenementen. Dit doet zij op afstand vanuit haar eigen kantoor.
  Voordat zij in 2017 als virtueel assistent aan de slag ging heeft zij jarenlang in verschillende functies  bij de Rabobank gewerkt.

   

  HOLASPIRIT

  CoreChange werkt graag met Holaspirit om zelforganisatie te ondersteunen. Holaspirit biedt organisaties een software oplossing die het mogelijk maakt hun organisatie structuur vast te leggen volgens wendbare, agile principes: transprantie, iteratie en samenwerking. Met Holaspirit kun je:

  • Op elk moment een kloppende weergave van de organisatiestructuur hebben, in de vorm van cirkels en rollen, en om zo makkelijk op te kunnen zoeken "wie waarvan is"
  • Gedeelde of gedistribueerde zeggenschap implementeren in alle rollen van de organisatie
  • Samenwerking ontwikkelen en performance verbeteren door toegevoegde productiviteits- en projectmanagement applicaties

  Holaspirit is opgericht in 2016 en wordt gebruikt door meer dan 400 organisaties in meer dan 30 landen, waaronder  De Volksbank, VGZ,  KPN, Octatube, Swiss Post, Novotel, SBB, etc.
  Meer informatie: holaspirit.com

  Gebruik jij Holaspirit? Abonneer je dan op de gratis Handleiding met praktische video's.

  Neem contact op

  Wil je meer weten? Neem dan contact op.

  Neem contact op